Piese auto - Distributie / Transmisie

  Kitul de distribuție la un autovehicul este un ansamblu de piese esențiale care asigură funcționarea corectă a sistemului de distribuție al motorului. Acest sistem are rolul de a coordona mișcarea pistoanelor și a supapelor din motor pentru a asigura arderea corectă a amestecului de carburant și aer. Un kit de distribuție include următoarele componente:

- Curea de distribuție: Aceasta este o curea din material cauciucat sau cauciuc sintetic cu dinți care se potriveșc perfect cu roțile dințate ale arborelui cotit și ale arborelui cu came (arborele cu came controlează mișcarea supapelor). Cureaua de distribuție este cea care asigură transferul corect al mișcării dintre aceste componente.

- Rola de tensionare: Aceasta rola se montează în sistem pentru a menține tensiunea optimă a curelei de distribuție, astfel încât să nu alunece sau să se întindă în timpul funcționării motorului.

- Rola de ghidare: Acesta rola de asemenea, menține cureaua de distribuție în poziția corectă și previne alunecarea de pe arborele cu came sau arborele cotit.

- Pompa de apă: Multe kit-uri de distribuție includ și pompa de apă deoarece aceasta este adesea situată în apropierea curelei de distribuție și trebuie înlocuită în același timp pentru a evita problemele ulterioare.

- Garnituri, șuruburi și alte accesorii: Kit-urile de distribuție pot conține de asemenea garnituri, șuruburi și alte accesorii necesare pentru montajul corect al componentelor.

În general kitul de distribuție trebuie înlocuit la intervale specifice recomandate de producătorul autovehiculului. Aceste intervale variază în funcție de modelul și motorul vehiculului, dar înlocuirea regulată a kitului de distribuție este esențială pentru a preveni defectarea acestuia, care poate duce la avarii costisitoare ale motorului. Dacă nu aveți experiență în înlocuirea kitului de distribuție, este recomandabil să apelați la un mecanic profesionist pentru a efectua această operațiune, deoarece este o lucrare complexă și precisă.

 • Livrare gratuita
  Livrare gratuita
  La comenzi mai mari de 450 lei
 • Retur produse
  Retur produse
  Maxim 15 zile
 • Plati securizate
  Plati securizate
  Plata cu cardul
 • Reduceri zilnice
  Reduceri zilnice
  La zeci de produse, zilnic!
Meniu
Suna-ne
0732 292 295